jueves, 9 de febrero de 2012

VOLEM EL VOSTRE SUPORT. NO A LES RETALLADES!

Estimades famílies,

Els mestres del centre, després de l'anàlisi realitzat del Decret/Llei 1/2012 de 5 de gener, del Consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que:

Quinze dies després de la publicació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana, el mateix President i el Conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, han signat un Decret amb mesures de retalls, sobretot en matèria d'educació i sanitat, el qual demostra la falta de previsió i gestió dels nostres governants.
Ens preocupa el seu canvi d’opinió i actitud ja que en nombroses ocasions havien manifestat que els sectors públics d’ensenyament i sanitat no patirien retalls i, a hores d’ara, ens trobem que són els dos sectors que, majoritàriament, han estat afectats en els retalls proposats en l’esmentada llei.
Denunciem que en aquest decret no trobem retalls en els governants de totes les administracions públiques valencianes. Les mesures extraordinàries i urgents determinades a la Comunitat Valenciana afecten directament a la ciutadania i, en última instància, a l’alumnat.
Som nosaltres (ciutadans, alumnes, famílies i treballadors de l'ensenyament) els responsables de la crisi econòmica? Quants anys porten els nostres governants malgastant? Qui ens han dut a aquesta situació? De quina manera van a afectar els retalls a l’escola pública?

Respecte al nostre centre la Conselleria d'Educació encara no ha fet els lliuraments econòmics per a fer front a les despeses de funcionament  del tercer quadrimestre, ni s’han pagat les ajudes de menjador des d'octubre. Per altra banda tampoc s’han cobert aquest curs les places de professorat per a atendre a l’alumnat amb necessitats de compensació educativa .Cal afegir que també queda en dubte  que passarà el curs següent amb l’ajuda en l´adquisició de llibres (bonollibre) i menjador, ni tampoc la cobertura de les baixes de professorat que podriem tindre al centre, ja que deixaran sempre una per cobrir. A més a més, l’aplicació del decret suposa un greu perjudici per a les condicions laborals del professorat que treballa al centre: reducció del 50% del complement salarial per formació, enviar a l’atur durant l’estiu al professorat interí i de religió, eliminar les aportacions al pla de pensions...


            Per tot això demanem el vostre suport, com a part implicada que sou, que col·laboreu i participeu en les accions que es programen i comprensió amb les mesures adoptades des del centre perquè el Govern Valencià done marxa enrere en l’aplicació del decret i en el desmantellament de l’ensenyament públic.

A més, el Claustre de Mestres VOLEM MANIFESTAR que, malgrat l’atac a la nostra dignitat professional causat per les retallades i per uns polítics que han descontrolat les despeses de diners públics, mantindrem el nostre esforç per oferir als nostres alumnes UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT, cada dia com fins ara.

Us convidem a tots i a totes a participar amb el professorat del centre a les concentracions que tindran lloc cada dijous a l’acabar les classes pel matí, a les portes del CEIP Isabel la Católica. Tanmateix anirem informant-vos de les mesures adoptades temporalment pel professorat del centre.


Els mestres del centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario